Kycklingwok med dinkelkorn

Du behöver 4 dl hela dinkelkorn 500 g kycklinglårfilé i bitar 1 msk rapsolja salt 1 påse (500 g) wokgrönsaker 2 tsk hackad ingefära på...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl hela dinkelkorn
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 1 påse (500 g) wokgrönsaker
  • 2 tsk hackad ingefära på burk
  • saften av 1 lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chili
  • hackad koriander
  • ev salt

Gör så här

1
1 Koka dinkelkornen enligt anvisningen på förpackningen. Slå bort vattnet.

2
2 Stek kycklingen i en stor, het panna med olja. Häll i grönsakerna. Woka i 3 minuter. Rör i dinkel.

3
3 Tillsätt kryddor och såser, hetta upp. Smaka av, blanda i koriander och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top