Du behöver
- 2 gula lökar
- 1-2 klyftor vitlök
- 2 msk olja
- 2 burkar (à 400 g) kokta bönor
- 1 liter passerade tomater,chilikryddade
- 500 g nötfärs
- salt, strösocker
- 3 olikfärgade paprikor (trafikljus)
Gör så här
1
Hacka löken, pressa i vitlöken och fräs med hälften av oljan på knapp medelvärme i stekpanna tills löken är genomskinlig. Lägg över i generös gryta.
2
Skölj innehållet i bönburkarna, gärna olika sorter. Låt rinna av och lägg bönorna i grytan tillsammans med chilitomaterna. Låt det hela sjuda upp under lock på medelvärme.
3
Fräs nu halva färsen åt gången på näst högsta värmen i stekpannan, med resten av oljan. Lägg över i grytan efter hand. Smaka av med salt och socker.
4
Skölj, kärna ur och grovstrimla paprikorna. Låt dem sjuda med i grytan, ett par minuter bara, före servering. Ställ fram saltgurka att njuta till. Bryt generöst med bröd till, att suga upp såsen med.