Chili con paprika

Du behöver 2 gula lökar 1-2 klyftor vitlök 2 msk olja 2 burkar (à 400 g) kokta bönor 1 liter passerade tomater,chilikryddade 500 g nötfärs...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 2 burkar (à 400 g) kokta bönor
  • 1 liter passerade tomater,chilikryddade
  • 500 g nötfärs
  • salt, strösocker
  • 3 olikfärgade paprikor (trafikljus)

Gör så här

1
Hacka löken, pressa i vitlöken och fräs med hälften av oljan på knapp medelvärme i stekpanna tills löken är genomskinlig. Lägg över i generös gryta.

2
Skölj innehållet i bönburkarna, gärna olika sorter. Låt rinna av och lägg bönorna i grytan tillsammans med chilitomaterna. Låt det hela sjuda upp under lock på medelvärme.

3
Fräs nu halva färsen åt gången på näst högsta värmen i stekpannan, med resten av oljan. Lägg över i grytan efter hand. Smaka av med salt och socker.

4
Skölj, kärna ur och grovstrimla paprikorna. Låt dem sjuda med i grytan, ett par minuter bara, före servering. Ställ fram saltgurka att njuta till. Bryt generöst med bröd till, att suga upp såsen med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top