Kantarellpizza med lök och purjo

Du behöver 1/2 paket (25 g) jäst 2 dl vatten 2 msk olja 1-2 tsk oregano 1/2 tsk salt ca 4 dl vetemjöl Fyllning: drygt...


15 portioner

Du behöver

  • 1/2 paket (25 g) jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1-2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • ca 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • drygt 1 liter gula kantareller
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2 lökar, gärna en gul och röd knipplök
  • 1/2 purjolök
  • 2-3 dl riven ost

Gör så här

1
Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig.

2
Tillsätt olja, oregano, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta alltsammans till en smidig deg. Det går snabbt och lätt i matberedare. Låt degen jäsa i bunken cirka 30 minuter.

3
Borsta, ansa och dela under tiden stora svampexemplar till fyllningen. Stek kantarellerna i hälften av smöret, tills den vätska som bildats kokat bort. Salta och peppra. Ta upp svampen ur stekpannan.

4
Skala och grovhacka gul och röd lök. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs all lök i resten av smöret tills den är mjuk.

5
Knåda och kavla ut degen till en tunn stor kaka. Tryck ut rundlar med mått cirka 10 cm i diameter. (Själv använde jag en portionsform i aluminium.)

6
Placera småpizzorna på bakpappersklädd plåt och nagga degen väl. Lägg på lök, en rejäl hög stekta kantareller och strö på rikligt med riven ost.

7
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top