Du behöver
- 1/2 paket (25 g) jäst
- 2 dl vatten
- 2 msk olja
- 1-2 tsk oregano
- 1/2 tsk salt
- ca 4 dl vetemjöl
- Fyllning:
- drygt 1 liter gula kantareller
- 2-3 msk smör
- salt
- nymald svartpeppar
- 2 lökar, gärna en gul och röd knipplök
- 1/2 purjolök
- 2-3 dl riven ost
Gör så här
1
Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig.
2
Tillsätt olja, oregano, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta alltsammans till en smidig deg. Det går snabbt och lätt i matberedare. Låt degen jäsa i bunken cirka 30 minuter.
3
Borsta, ansa och dela under tiden stora svampexemplar till fyllningen. Stek kantarellerna i hälften av smöret, tills den vätska som bildats kokat bort. Salta och peppra. Ta upp svampen ur stekpannan.
4
Skala och grovhacka gul och röd lök. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs all lök i resten av smöret tills den är mjuk.
5
Knåda och kavla ut degen till en tunn stor kaka. Tryck ut rundlar med mått cirka 10 cm i diameter. (Själv använde jag en portionsform i aluminium.)
6
Placera småpizzorna på bakpappersklädd plåt och nagga degen väl. Lägg på lök, en rejäl hög stekta kantareller och strö på rikligt med riven ost.
7
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter.