Leverwok med äggnudlar

Du behöver 1 strimlad rödlök 150 g tunnskivade champinjoner 125 g halverade sockerärter 1 orange paprika i strimlor 2 msk olja 2 blonda apelsiner 500...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 strimlad rödlök
  • 150 g tunnskivade champinjoner
  • 125 g halverade sockerärter
  • 1 orange paprika i strimlor
  • 2 msk olja
  • 2 blonda apelsiner
  • 500 g kalv- eller ungnötslever
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk kinasoja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk majzena

Gör så här

1
Fräs lök, champinjoner, sockerärter och paprika var för sig i lite av oljan på medelvärme, tag upp. Skala den ena apelsinen, skiva tunt och dela skivorna. Pressa den andra apelsinen.

2
Drag bort hinnorna från levern. Skiva och strimla den och fräs den också, nu på ganska stark värme, i olja. Vänd i allt det andra frästa, salta och svartpeppra ordentligt och vänd om.

3
Blanda pressad apelsin, soja, vatten och majzena, droppa det i woken (eller stekgrytan) och låt skyn koka upp. Servera genast med nykokta äggnudlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top