Du behöver
- 1 strimlad rödlök
- 150 g tunnskivade champinjoner
- 125 g halverade sockerärter
- 1 orange paprika i strimlor
- 2 msk olja
- 2 blonda apelsiner
- 500 g kalv- eller ungnötslever
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk kinasoja
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk majzena
Gör så här
1
Fräs lök, champinjoner, sockerärter och paprika var för sig i lite av oljan på medelvärme, tag upp. Skala den ena apelsinen, skiva tunt och dela skivorna. Pressa den andra apelsinen.
2
Drag bort hinnorna från levern. Skiva och strimla den och fräs den också, nu på ganska stark värme, i olja. Vänd i allt det andra frästa, salta och svartpeppra ordentligt och vänd om.
3
Blanda pressad apelsin, soja, vatten och majzena, droppa det i woken (eller stekgrytan) och låt skyn koka upp. Servera genast med nykokta äggnudlar.