Fasan all’Artussi med mammas ärter

Du behöver 2 fasaner totalt 3 msk lika delar av följande malda eller smulade kryddor: rosmarin, salvia, timjan, korianderfrön, oregano, salt, svartpeppar 1 dl olivolja...


6 portioner

Du behöver

  • 2 fasaner
  • totalt 3 msk lika delar av följande malda eller smulade kryddor: rosmarin, salvia, timjan, korianderfrön, oregano, salt, svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl rött vin
  • 5 cl konjak eller brandy
  • Mammas ärter:
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 300 g frysta, gröna ärtor
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

1
Dela fasanerna i två delar. Skölj väl och gnid in med kryddorna. Stek dem på hög värme i oljan i en stor stekgryta i cirka 10 minuter. Ta upp dem och dela i bröst och lår. Skär itu brösten.

2

3
Lägg tillbaka bitarna i grytan, nu på medelvärme. Häll på lite av vinet och lägg på ett lock, lämna en liten springa. Häll på vinet i omgångar under cirka 30 minuter. Rör om då och då. Höj värmen och häll i konjaken. Lägg på lock i 15 sekunder. Lyft locket och tänd på skyn. Låt brinna ut och servera.

4

5
Ärterna:

6
Fräs löken mjuk i oljan i en tjockbottnad kastrull utan att den får färg. Lägg i ärter, vatten, buljongtärning och socker. Låt koka på ganska hög värme utan lock till dess att buljongen kokat in. Tar cirka 10 minuter. De ska vara lite skrynkliga och blekgröna när de är färdiga. Servera till fasanen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top