Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 100 g keso (oliv och feta)
- Fyllning:
- 150 g Brostorps kubost, avrunnen
- eller fetaosttärningar i marinad
- 200 g tunnstrimlat nötkött, brynt och kryddat med salt, viltkrydda
- och vitlökspulver
- ca 15 svarta oliver
- 3 tomater i skivor
- Äggstanning:
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
Smula samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Klicka i keso och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck över och låt degen vila en timme i kylskåp. Kavla ut degen, lägg den i en form cirka 24 centimeter i diameter, nagga bottnen, och förgrädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna,
2
3
Fyllning:
4
Fördela ost, stekta köttstrimlor, oliver och tomatskivor i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.
5
Sätt in pajen på nedre falsen i ugnen i 175 grader och grädda pajen cirka 1 timme tills äggsmeten stelnat.
6
Servera pajen ljummen med en sallad till.