Brostorpspaj med kryddad kubost

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 100 g keso (oliv och feta) Fyllning: 150 g Brostorps kubost, avrunnen eller fetaosttärningar i...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g keso (oliv och feta)
  • Fyllning:
  • 150 g Brostorps kubost, avrunnen
  • eller fetaosttärningar i marinad
  • 200 g tunnstrimlat nötkött, brynt och kryddat med salt, viltkrydda
  • och vitlökspulver
  • ca 15 svarta oliver
  • 3 tomater i skivor
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Smula samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Klicka i keso och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck över och låt degen vila en timme i kylskåp. Kavla ut degen, lägg den i en form cirka 24 centimeter i diameter, nagga bottnen, och förgrädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna,

2

3
Fyllning:

4
Fördela ost, stekta köttstrimlor, oliver och tomatskivor i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

5
Sätt in pajen på nedre falsen i ugnen i 175 grader och grädda pajen cirka 1 timme tills äggsmeten stelnat.

6
Servera pajen ljummen med en sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top