GI – Aubergineskivor i sardellmarinad

Du behöver 750 g smal aubergin (2–3 st) 2 tsk salt 1 msk olivolja till stekning 1 sardellfilé 2 msk finhackad färsk persilja 2/3 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 750 g smal aubergin (2–3 st)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 sardellfilé
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 2/3 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

1
Skär auberginen i 2-centimeters-skivor på snedden. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå 30 minuter, skölj av och torka auberginen. Värm oljan i en stekpanna och stek auberginskivorna på båda sidor. Lägg bitarna i en skål.

2

3
Hacka sardellfilén och persiljan fint. Blanda olivolja, balsamvinäger, sardellhack och persilja. Pressa ner vitlöken och blanda noga. Häll marinaden över auberginerna och blanda. Marineras i minst 4 timmar eller över natten i kyl.

4
Servera rumstempererad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top