Du behöver
- 750 g smal aubergin (2–3 st)
- 2 tsk salt
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 sardellfilé
- 2 msk finhackad färsk persilja
- 2/3 dl olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 2 vitlöksklyftor
Gör så här
1
Skär auberginen i 2-centimeters-skivor på snedden. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå 30 minuter, skölj av och torka auberginen. Värm oljan i en stekpanna och stek auberginskivorna på båda sidor. Lägg bitarna i en skål.
2
3
Hacka sardellfilén och persiljan fint. Blanda olivolja, balsamvinäger, sardellhack och persilja. Pressa ner vitlöken och blanda noga. Häll marinaden över auberginerna och blanda. Marineras i minst 4 timmar eller över natten i kyl.
4
Servera rumstempererad.