Du behöver
- 4 msk torkade tranbär (kan ersättas med 4 torkade aprikoser)
- 4 msk pressad citronsaft
- 1 grapefrukt
- 2 klumpar mozzarella
- 4 msk rostade pinjenötter
- 100 g färska spenatblad
- 150 g blandade salladsblad
- Dressing:
- 2 tsk grapefruktsaft
- 2 msk olivolja
Gör så här
1
Lägg torkade tranbär i den pressade citronsaften över natten. Använder du torkade aprikoser, klipp dem i fina strimlor och marinera i citronsaften i en timme.
2
3
Skär bort ungefär 2 centimeter i änden på grapefrukten. Skala den i tjocka skal, så att det vita följer med. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna över en skål så att saften tas tillvara.
4
5
Skär mozzarellan i skivor. Skär bort grova bladnerver från spenatbladen. Rosta pinjenötterna i torr panna på hög värme. Fördela salladsblad och spenat på fyra assietter. Fördela grapefruktfiléerna och mozzarellaskivorna ovanpå. Strö över tranbär och pinjenötter. Droppa över grapefruktsaft och olivolja precis före servering.