GI – Mozzarellasallad med grapefrukt och tranbär

Du behöver 4 msk torkade tranbär (kan ersättas med 4 torkade aprikoser) 4 msk pressad citronsaft 1 grapefrukt 2 klumpar mozzarella 4 msk rostade pinjenötter...


4 portioner

Du behöver

  • 4 msk torkade tranbär (kan ersättas med 4 torkade aprikoser)
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 1 grapefrukt
  • 2 klumpar mozzarella
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • 100 g färska spenatblad
  • 150 g blandade salladsblad
  • Dressing:
  • 2 tsk grapefruktsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

1
Lägg torkade tranbär i den pressade citronsaften över natten. Använder du torkade aprikoser, klipp dem i fina strimlor och marinera i citronsaften i en timme.

2

3
Skär bort ungefär 2 centimeter i änden på grapefrukten. Skala den i tjocka skal, så att det vita följer med. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna över en skål så att saften tas tillvara.

4

5
Skär mozzarellan i skivor. Skär bort grova bladnerver från spenatbladen. Rosta pinjenötterna i torr panna på hög värme. Fördela salladsblad och spenat på fyra assietter. Fördela grapefruktfiléerna och mozzarellaskivorna ovanpå. Strö över tranbär och pinjenötter. Droppa över grapefruktsaft och olivolja precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top