Kycklingsaltimbocca med gräddsky och sallad

Du behöver 600 g kycklingbröstfilé färska salviablad 100 g lufttorkad skinka smör att steka i 1 dl röd vinäger 1 dl minigrädde 1–2 tsk kinasoja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • färska salviablad
  • 100 g lufttorkad skinka
  • smör att steka i
  • 1 dl röd vinäger
  • 1 dl minigrädde
  • 1–2 tsk kinasoja
  • peppar, 1 nypa socker
  • 1 apelsin, väl tvättad
  • 1 burk (400 g) haricots verts
  • 4 tomater, 1 msk olja

Gör så här

1
1 Klyv brösten på höjden. Salta och peppra Lägg salvia på varje skiva. Täck med skinka, fäst ihop med tandpetare. Stek ett par minuter på hög värme.

2

3
2 Hetta upp vinäger, grädde och soja i pannan, smaka av med peppar och socker.

4

5
3 Raspa lite skal av apelsinen. Låt spadet rinna av bönorna, skiva tomaterna. Varva dem i en skål, salta och peppra över. Droppa på olja och saften av en halv apelsin och vänd in lite apelsinskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top