Medelhavsströmming på morotsris med tomat

Du behöver 600 g strömmingsfilé 2 klyftor vitlök salt, citronpeppar 1 kruka basilika 4 grovrivna morötter 4 portioner basmatiris salt, vatten 2 dl lätt-creme fraiche...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • salt, citronpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 4 grovrivna morötter
  • 4 portioner basmatiris
  • salt, vatten
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • svartpeppar
  • 1/2 dl tomatpuré

Gör så här

1
1 Lägg hälften av flundrorna med skinnsidan ner på bakplåtspapper i ugnsform. Pressa vitlöken och fördela den på flundrorna. Salta och peppra. Spara några blad basilika, rulla ihop resten och strimla fint. Lägg på fisken. Lägg en okryddad flundra med köttsidan ner på varje flundra. Ugnsstek 10 minuter mitt i 250 grader varm ugn, vänd flundrorna, stek ytterligare 5 minuter.

2

3
2 Koka morötterna med ris enligt paketets recept. Blanda efter kokningen.

4

5
3 Smaksätt creme fraiche med salt, svartpeppar och

6
tomatpuré. Pynta med basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top