Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 2 klyftor vitlök
- salt, citronpeppar
- 1 kruka basilika
- 4 grovrivna morötter
- 4 portioner basmatiris
- salt, vatten
- 2 dl lätt-creme fraiche
- svartpeppar
- 1/2 dl tomatpuré
Gör så här
1
1 Lägg hälften av flundrorna med skinnsidan ner på bakplåtspapper i ugnsform. Pressa vitlöken och fördela den på flundrorna. Salta och peppra. Spara några blad basilika, rulla ihop resten och strimla fint. Lägg på fisken. Lägg en okryddad flundra med köttsidan ner på varje flundra. Ugnsstek 10 minuter mitt i 250 grader varm ugn, vänd flundrorna, stek ytterligare 5 minuter.
2
3
2 Koka morötterna med ris enligt paketets recept. Blanda efter kokningen.
4
5
3 Smaksätt creme fraiche med salt, svartpeppar och
6
tomatpuré. Pynta med basilika.