GI – Hollandaisesås

Du behöver 100 g smör 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk vatten 1/2 lagerblad 4 pepparkorn 2 stora äggulor 1 tsk färskpressad citronsaft en nypa salt...


2 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk vatten
  • 1/2 lagerblad
  • 4 pepparkorn
  • 2 stora äggulor
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • en nypa salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Blanda vitvinsvinäger, vatten, lagerblad och pepparkorn i en kastrull och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften. Låt svalna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

2

3
Vispa upp äggulorna och tillsätt försiktigt den hopkokta vätskan och vispa konstant. Tillsätt försiktigt det smälta smöret, först droppvis och sedan i en stråle. Låt såsen tjockna och vispa hela tiden. Smaksätt med citronsaften och krydda efter smak. Smaka av och låt såsen svalna. Servera den rumstempererad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top