Du behöver
- 500 g Nürnbergerkorv (köttmängd 95%) eller annan korv med hög köttmängd.
- ev. rapsolja till stekning
- Gräddkokt brysselkål:
- 250 g brysselkål
- 2 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- salt och malen svartpeppar
- 1/2 dl riven parmesan
- 1/2 purjolök
- Till servering:
- 4 äggulor
- grönsallad med körsbärstomater
Gör så här
1
Ansa brysselkålen och skölj den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Skölj och ansa purjolöken och strimla den. Riv parmesanen.
2
3
Stek korvarna i olja på medelvärme tills de fått fin färg. Koka upp grädde och senap. Tillsätt brysselkål, salt och svartpeppar. Låt koka ihop i 5 minuter.
4
5
Lägg purjolöken på brysselkålen. Strö över färskriven parmesan, servera med korvarna och garnera med en äggula. Servera med grönsallad och körsbärstomater.