GI – Korv med brysselkål och äggula

Du behöver 500 g Nürnbergerkorv (köttmängd 95%) eller annan korv med hög köttmängd. ev. rapsolja till stekning Gräddkokt brysselkål: 250 g brysselkål 2 dl grädde...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g Nürnbergerkorv (köttmängd 95%) eller annan korv med hög köttmängd.
  • ev. rapsolja till stekning
  • Gräddkokt brysselkål:
  • 250 g brysselkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och malen svartpeppar
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1/2 purjolök
  • Till servering:
  • 4 äggulor
  • grönsallad med körsbärstomater

Gör så här

1
Ansa brysselkålen och skölj den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Skölj och ansa purjolöken och strimla den. Riv parmesanen.

2

3
Stek korvarna i olja på medelvärme tills de fått fin färg. Koka upp grädde och senap. Tillsätt brysselkål, salt och svartpeppar. Låt koka ihop i 5 minuter.

4

5
Lägg purjolöken på brysselkålen. Strö över färskriven parmesan, servera med korvarna och garnera med en äggula. Servera med grönsallad och körsbärstomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top