GI – Köttbullar med guacamole

Du behöver 250 g fläskfärs 250 g nötfärs 1 st gul lök 1 st ägg 1 dl kaffegrädde 1 tsk salt 0.5 tsk vitpeppar 1...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar malen
  • 1 krm malen ingefära
  • smör till stekning

Guacamole:

2 st avokado
2 msk pressad limesaft
1 st tomat
2 msk koriander hackad färsk
salt

Gör så här

1
Skala den gula löken och hacka halva fint. Fräs löken i smör. Blanda färsen och löken. Riv resten av löken fint och rör ner i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.

2

3
Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter). Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn fin brun färg.

4

5
Skålla, skala och hacka tomaten. Hacka koriandern. Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa fruktköttet tillsammans med pressad limesaft. Rör ner tomathacket och koriandern. Salta och servera till köttbullarna.


Kommentar:
Till servering kokt blomkål eller broccoli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top