GI – Kycklingfilé i lime och vitlök

Du behöver 200 g kycklingfilé Marinad: 2.5 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 2 st lime saften av salt och malen vitpeppar Till servering: salladsblad gröna...


1 portion

Du behöver

  • 200 g kycklingfilé

Marinad:

2.5 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
2 st lime saften av
salt och malen vitpeppar

Till servering:

salladsblad gröna
paprika
zucchini

Gör så här

1
Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingfilén. Låt stå i kylen i ca 1 1/2 timme.

2

3
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och ugnsstek i ca 15 minuter eller tills kycklingen nått en innertemperatur på 70 grader. Stick i köttet på det tjockaste stället och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.

4

5
Ansa och skär paprikan och zucchinin i mindre bitar. Rosta grönsakerna i het stekpanna. Servera kycklingen med sallad och de rostade grönsakerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top