Du behöver
- 4 rejäla grönsalladsblad
- ½ isbergssalladshuvud
- 2 stjälkar blekselleri
- 1 röd paprika
- 1/3 slanggurka
- 2 tomater
- 300 g emmentaler
- 150 g brie
- 50 g ädelost
- Till dekoration:
- persilja
- Dressing:
- 1 ½ dl turkisk yoghurt
- ½ dl vatten
- 2 msk olivolja
- 50 g ädelost
- salt och malen vitpeppar
Gör så här
1
Blanda samman yoghurt, vatten och olja. Smula ner ädelosten och krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
2
3
Ansa och skölj sallad, selleri, paprika och gurka. Riv isbergssalladen i mindre bitar och skär sellerin i små bitar. Strimla paprikan och gurkan. Skär tomaterna i klyftor eller skivor. Fördela grönsalladsbladen och isbergssalladen på fyra tallrikar. Lägg på selleri, paprika, gurka och tomat.
4
5
Skär emmentalen i strimlor och brien i bitar. Toppa salladen med osten och dekorera med persilja. Servera salladen med dressingen.