GI – Ratatouille

Du behöver 1 msk olivolja 1 liten gul lök 1 liten zucchini 2 vitlöksklyftor 1 röd eller gul paprika 1 grön paprika 4-5 tomater 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 4-5 tomater
  • 1 msk provensalsk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

1
Skala lök och vitlök. Skär den gula löken i strimlor. Hetta upp oljan på medelstark värme i en kastrull. Sänk temperaturen något. Lägg i löken och fräs den tills att den blir genomskinlig. Pressa ner vitlöken och stek ytterligare ett par minuter.

2

3
Skär zucchinin och paprikorna i tärningar. Tillsätt och koka under omrörning i ca 5-6 minuter. Skär tomaterna i klyftor. Lägg i tomaterna och kryddorna. Låt blandningen småkoka i ytterligare 5 minuter under omrörning.

4

5
Sänk värmen till lägsta temperatur och sätt på locket på kastrullen. Låt ratatouillen sjuda i 30 minuter och rör om då och då.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top