GI – Rostade grönsaker

Du behöver 250 g broccoli 250 g blomkål 1 purjolök 1 kålrabbi 1 zucchini 1 aubergine 1 röd spansk peppar rapsolja till plåten flingsalt och...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 purjolök
  • 1 kålrabbi
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd spansk peppar
  • rapsolja till plåten
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • eventuellt färska örter

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Strimla purjolöken. Bryt broccoli och blomkål i bitar. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine. Dela chilin i halvor på längden, ta bort kärnorna och strimla fruktköttet.

2

3
Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.

4

5
Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö eventuellt över hackade färska örter.


Kommentar:
Tips: Strö gärna över svarta oliver

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top