Du behöver
- 250 g broccoli
- 250 g blomkål
- 1 purjolök
- 1 kålrabbi
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 röd spansk peppar
- rapsolja till plåten
- flingsalt och grovmalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- eventuellt färska örter
Gör så här
1
Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Strimla purjolöken. Bryt broccoli och blomkål i bitar. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine. Dela chilin i halvor på längden, ta bort kärnorna och strimla fruktköttet.
2
3
Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
4
5
Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö eventuellt över hackade färska örter.
Tips: Strö gärna över svarta oliver