Pasticcio

Du behöver 550 g pasta 500 g lammfärs 3 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 msk färsk basilika 0.5 st knippa...


8 portioner

Du behöver

  • 550 g pasta
  • 500 g lammfärs
  • 3 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 st knippa persilja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st buljongtärning
  • salt och peppar
  • 125 g smör eller olivolja
  • 8 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • muskot riven
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Koka pastan knappt mjuk. Spola den i kallt vatten.

2
Värm ugnen till 225 grader.

3
Hacka löken och vitlöken. Fräs hacket i olivoljan. Mosa i färsen och bryn den lätt. Rör i finhackad basilika och persilja. Tillsätt tomater, vin och smulad buljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med någon deciliter vatten eftersom köttsåsen ska vara lös.

4
Smält smöret i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölk och koka upp. Dra från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen och riv i muskot. Rör i osten. Smaka av med salt och peppar.

5
Lätt en lager pasta i botten av en ugnssäker form och häll på köttsåsen, därefter ett lager pasta och avsluta med mjölk-äggsåsen.

6
Grädda till vacker färg i cirka 30 minuter.


Kommentar:
Den här makaronipuddingen ska helst göras på lammfärs, men fläskfärs går också bra. Försök att få tag på en pasta som är tjock som vanliga makaroner, men längre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top