Brun sås

Du behöver 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4–5 dl av buljongen efter köttet 1 köttbuljongtärning salt svartpeppar soja 2 msk grädde Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4–5 dl av buljongen efter köttet
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • soja
  • 2 msk grädde

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt det fräsa med under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen. Späd med buljongen och rör såsen slät.

2

3
Sätt tillbaka kastrullen på värmen. Smula ner buljongtärningen. Smaka av med salt, peppar, soja och grädde. Hetta upp och njut gärna den heta såsen till kalla köttskivor, nykokt potatis och blandade grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top