Champinjonsoppa och grillad ostmacka

Du behöver 1 st gul lök klyftad 1 bitar rotselleri (100 g), i bitar 5 dl champinjoner frysta, skivade 1 msk solrosolja 3 st potatis...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök klyftad
  • 1 bitar rotselleri (100 g), i bitar
  • 5 dl champinjoner frysta, skivade
  • 1 msk solrosolja
  • 3 st potatis i bitar
  • 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 25 g rucolablad

Grillmackor:

8 skiva hårdost
1 st paprika
8 st brödskivor

Gör så här

1
1 Fräs lök, selleri och svamp i olja i rymlig kastrull. Lägg i potatis, häll på vatten, smula i buljong. Koka 15 minuter.

2
2 Mixa soppan slät. Smaka av med fond, grädde, salt och peppar. Häll i skålar, toppa med rucola.

3
3 Lägg ost och paprikaringar på hälften av brödskivorna,lägg på övriga brödskivor och grilla i smörgåsgrill tills osten smält. Ta en frukt till efterrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top