Du behöver
- 1 st gul lök klyftad
- 1 bitar rotselleri (100 g), i bitar
- 5 dl champinjoner frysta, skivade
- 1 msk solrosolja
- 3 st potatis i bitar
- 1 l vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 msk kantarellfond
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt, vitpeppar
- 25 g rucolablad
Grillmackor:
8 skiva hårdost
1 st paprika
8 st brödskivor
Gör så här
1
1 Fräs lök, selleri och svamp i olja i rymlig kastrull. Lägg i potatis, häll på vatten, smula i buljong. Koka 15 minuter.
2
2 Mixa soppan slät. Smaka av med fond, grädde, salt och peppar. Häll i skålar, toppa med rucola.
3
3 Lägg ost och paprikaringar på hälften av brödskivorna,lägg på övriga brödskivor och grilla i smörgåsgrill tills osten smält. Ta en frukt till efterrätt.