Tom Ngua (högrev)

Du behöver 1 kg benfri högrev hönsbuljong av tärning eller fond 1 gul lök 2 citrongrässtjälkar 4 limeblad pressad saft av 2 limefrukter 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg benfri högrev
  • hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 gul lök
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 4 limeblad
  • pressad saft av 2 limefrukter
  • 1 msk fisksås
  • ca 2 tsk finhackad chilifrukt
  • 1 knippa salladslök
  • färsk koriander

Gör så här

1
Skölj köttet under kallt vatten. Skär kuber om 4 cm. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten, eller hönsbuljong, så att det täcker. Koka upp. Skumma väl.

2
Skär löken i kvarter och lägg i köttgrytan tillsammans med grovt uppdelat citrongräs, limeblad, limesaft och fisksås. Låt koka på svag värme tills köttet är mört, 45-60 minuter.

3
Ta upp köttet och sila buljongen.

4
Koka upp kött och buljong före servering. Tillsätt fint hackad chili och dekorera med salladslöksstjälkar, skurna i två centimeters diagonaler samt med koriander för den som så behagar. Servera med ris.


Kommentar:
Limeblad kommer från kaffelimeträdet, alltså inte samma träd som de gröna limefrukter vi använder att pressa saften ur. Bladen kan koka med i rätter eller strimlas nåltunt i en sallad eller som soppgarnering med mera. Finns i asiatiska butiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top