Du behöver
- 1 kg benfri högrev
- hönsbuljong av tärning eller fond
- 1 gul lök
- 2 citrongrässtjälkar
- 4 limeblad
- pressad saft av 2 limefrukter
- 1 msk fisksås
- ca 2 tsk finhackad chilifrukt
- 1 knippa salladslök
- färsk koriander
Gör så här
1
Skölj köttet under kallt vatten. Skär kuber om 4 cm. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten, eller hönsbuljong, så att det täcker. Koka upp. Skumma väl.
2
Skär löken i kvarter och lägg i köttgrytan tillsammans med grovt uppdelat citrongräs, limeblad, limesaft och fisksås. Låt koka på svag värme tills köttet är mört, 45-60 minuter.
3
Ta upp köttet och sila buljongen.
4
Koka upp kött och buljong före servering. Tillsätt fint hackad chili och dekorera med salladslöksstjälkar, skurna i två centimeters diagonaler samt med koriander för den som så behagar. Servera med ris.
Limeblad kommer från kaffelimeträdet, alltså inte samma träd som de gröna limefrukter vi använder att pressa saften ur. Bladen kan koka med i rätter eller strimlas nåltunt i en sallad eller som soppgarnering med mera. Finns i asiatiska butiker.