Du behöver
- 700 g färsk eller fryst blomkål
- 5 dl vatten
- det vita av en purjolök
- 1 liter spad och mjölk eller vatten
- 2 tärningar hönsbuljong
- salt, socker och kajennpeppar
- kryddgrönt
- 4 små, stekta salsicciakorvar
- 1/2 röd paprika
Gör så här
1
Bryt kålen i bitar och koka den väl mjuk i vattnet. Grovskiva purjon, skölj och låt den koka med, 10–15 minuter.
2
3
Sila av kokspadet och spara det. (Stav-)mixa kål och purjo till puré. Mät spadet och fyll på med vatten till 1 liter. Häll i purén, smula i buljongtärningarna och koka upp.
4
5
Smaka av soppan med mera salt, en nypa socker och en dutt kajennpeppar om så behövs. Vispa eller mixa soppan skummig strax före servering. Garnera med kryddgrönt och var sin korv och paprikabit på pinne.