Pepparrotsbuljong

Du behöver resterna från grönsaksansningen blomkålsvätskan 1/2 purjolök 1/2 liter fiskfond 2 msk finriven pepparrot 50 g smör pressad citronsaft salt Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • resterna från grönsaksansningen
  • blomkålsvätskan
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 liter fiskfond
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 50 g smör
  • pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

1
Koka ihop resterna från grönsakerna, blomkålsvätskan, skivad purjolök och fiskfond tills 31/2 dl återstår. Koka med pepparroten 2 minuter. Sila av.

2

3
Vid servering: Mixa med smör och smaka av med citron och salt.


Kommentar:
Ingår i årets kock 2008, Tom Sjöstedts vinnarrecept: Råvarukorg.

”Variation på kål med crème på kålrot smaksatt med brynt smör, äggrulle med löjrom, dinkelstekt siklöja samt pepparrotsbuljong”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top