GI – Ceasarsallad a la Jacob med kycklingfilé

Du behöver 600 g kycklingfilé stekt eller grillad 200 g romansallad 100 g körsbärstomater 4 dl bönor kokta, stora vita 50 g solrosskott 50 g...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé stekt eller grillad
  • 200 g romansallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 4 dl bönor kokta, stora vita
  • 50 g solrosskott
  • 50 g solrosfrön rostade
  • 100 g Parmesan hyvlad

Brödkrutonger:

2 skiva bröd grovt med hela korn
rapsolja till stekning
salt och malen vitpeppar

Dressing:

5 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyftor
1 dl parmesanost riven
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
svartpeppar

Gör så här

1
Brödkrutonger: Skär brödet i små kuber. Hetta upp olja i en panna och stek brödkrutongerna gyllenbruna. Krydda med salt och peppar.

2

3
Dressing: Skär sardellfiléerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Mixa sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte skär sig. Pressa ner vitlöken.

4

5
Ansa och skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg i en skål. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på tillsammans med bönor, solrosskott och solrosfrön. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg överst. Hyvla över parmesan, ringla över dressing och mal svartpeppar över salladen från kvarn före servering.


Kommentar:
När du lagar dressingen behöver du en mixer eller matberedare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top