Zucchinipaj

Du behöver zucchini skuren i mindre bitar purjolök grovt strimlad olivolja 5 st plattor smördeg djupfryst, tinad 3.5 st ägg 1.5 dl vispgrädde 3 dl...


4 portioner

Du behöver

  • zucchini skuren i mindre bitar
  • purjolök grovt strimlad
  • olivolja
  • 5 st plattor smördeg djupfryst, tinad
  • 3.5 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 dl riven ost gärna gruyère eller herrgård
  • 1.5 tsk timjan
  • 1.5 tsk rosmarin
  • 2.5 krm vitpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

1
Fräs zucchini och lök i oljan. Ställ åt sidan.

2
Lägg smördegsplattorna lite “kant-över-kant”. Kavla ut dem till en stor kaka, cirka 40 cm i diameter. Placera kakan i en ugnsäker form med cirka 27 cm i diameter, gärna med löstagbar kant, och tryck ut degen mot kanterna. Skär bort överflödig deg, som kan användas att dekorera pajen med.

3
Fördela grönsaksröran över smördegsbottnen, som inte behöver förgräddas. Blanda resten av ingredienserna utom ströbrödet och häll smeten i formen. Strö över ströbrödet. Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme 35-40 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top