Du behöver
- zucchini skuren i mindre bitar
- purjolök grovt strimlad
- olivolja
- 5 st plattor smördeg djupfryst, tinad
- 3.5 st ägg
- 1.5 dl vispgrädde
- 3 dl riven ost gärna gruyère eller herrgård
- 1.5 tsk timjan
- 1.5 tsk rosmarin
- 2.5 krm vitpeppar
- 1.5 tsk salt
- 1 msk ströbröd
Gör så här
1
Fräs zucchini och lök i oljan. Ställ åt sidan.
2
Lägg smördegsplattorna lite “kant-över-kant”. Kavla ut dem till en stor kaka, cirka 40 cm i diameter. Placera kakan i en ugnsäker form med cirka 27 cm i diameter, gärna med löstagbar kant, och tryck ut degen mot kanterna. Skär bort överflödig deg, som kan användas att dekorera pajen med.
3
Fördela grönsaksröran över smördegsbottnen, som inte behöver förgräddas. Blanda resten av ingredienserna utom ströbrödet och häll smeten i formen. Strö över ströbrödet. Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme 35-40 minuter.