Caesarsallad med kyckling

Du behöver 200 g spröda, blandade salladsblad 2-3 dl krutonger, finns att köpa färdiga Dressing: 2 äggulor 2 msk dijonsenap 3 msk (sherry)vinäger 8 sardellfiléer...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g spröda, blandade salladsblad
  • 2-3 dl krutonger, finns att köpa färdiga
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk (sherry)vinäger
  • 8 sardellfiléer
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 10 små, kokta färskpotatisar
  • 4 stekta, skivade kycklingfiléer

Gör så här

1
Mixa äggulor, senap, vinäger och sardellfiléer till en slät blandning. Häll därefter i lite olja åt gången under kontinuerlig omrörning till dressingen blir tjock. Rör i yoghurt, ost, gräslök, citron och socker. Smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och torka salladsbladen. Lägg dem i en stor skål och blanda dem luftigt med dressingen. Toppa med krutongerna.

3
Servera varm färskpotatis och kycklingfiléer separat. Eller skiva potatisen och blanda ner den i salladen och toppa med kycklingskivor och brödkrutonger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top