Du behöver
- 200 g spröda, blandade salladsblad
- 2-3 dl krutonger, finns att köpa färdiga
- Dressing:
- 2 äggulor
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk (sherry)vinäger
- 8 sardellfiléer
- 2 dl olivolja
- 3 dl naturell yoghurt
- 3 msk nyriven parmesanost
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk pressad citron
- 1/2 tsk strösocker
- 1/2 tsk svartpeppar
- Tillbehör:
- 10 små, kokta färskpotatisar
- 4 stekta, skivade kycklingfiléer
Gör så här
1
Mixa äggulor, senap, vinäger och sardellfiléer till en slät blandning. Häll därefter i lite olja åt gången under kontinuerlig omrörning till dressingen blir tjock. Rör i yoghurt, ost, gräslök, citron och socker. Smaka av med salt och peppar.
2
Skölj och torka salladsbladen. Lägg dem i en stor skål och blanda dem luftigt med dressingen. Toppa med krutongerna.
3
Servera varm färskpotatis och kycklingfiléer separat. Eller skiva potatisen och blanda ner den i salladen och toppa med kycklingskivor och brödkrutonger.