Fullkornspasta med kronärtskockor

Du behöver 200 g skärbönor i bitar 400 g fullkornspasta, t ex penne 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 300 g kronärtskockshjärtan, väl sköljda 3 tomater,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skärbönor i bitar
  • 400 g fullkornspasta, t ex penne
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 300 g kronärtskockshjärtan, väl sköljda
  • 3 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk strimlad bladpersilja

Gör så här

1
1 Koka bönorna i 2 minuter i saltat vatten. Spola kallt. Koka pastan på vanligt sätt.

2
2 Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan. Lägg i kronärtskockshjärtan och bönor i pannan och fräs i ett par minuter till.

3
3 Blanda i tomater, krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner pastan och persilja precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top