Salsa med äpplen och gurka

Du behöver 2 syrliga äpplen med rött i skalet 1 msk citronsaft 1 slanggurka 1 salladslök ca 1 msk olivolja extra virgin 1/2–1 tsk flingsalt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 syrliga äpplen med rött i skalet
  • 1 msk citronsaft
  • 1 slanggurka
  • 1 salladslök
  • ca 1 msk olivolja extra virgin
  • 1/2–1 tsk flingsalt
  • 1/2–1 tsk finhackad chili
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

1
Skölj äpplena och torka av dem. Klyv dem, ta bort blom, stjälk och kärnhus. Tärna äpplena så smått som du någonsin klarar.

2

3
Lägg tärningarna i en bunke och blanda med citronsaft så att äppeltärningarna inte mörknar.

4
Skala gurkan, klyv den och skrapa bort kärnorna längs med mitten.

5

6
Skär i lika små tärningar som äpplena. Skär salladslöken i lövtunna skivor. Blanda ner olja för att binda samman ingredienserna. Smaka av med salt och tillsätt chili och strimlade korianderblad.

7

8
Passar till bland annat stekt fisk, grillad kyckling, wokat griskött eller rökt renstek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top