Grönsaks-couscous

Du behöver 4 dl couscous 1 st zucchini 1 st röd paprika 1 st paprika gul eller orange 4 dl vatten 2 tsk salt 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul eller orange
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 dl örter hackade, färska

Gör så här

Börja med att rosta couscous-grynen lätt i en torr stekpanna. Grynen får då en mycket godare och nötigare smak. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna smått. Finhacka zucchinin. Koka upp vattnet med salt och häll det över de rostade grynen. Låt stå och svälla i cirka 15 minuter. Fräs grönsakshacket hastigt i en stekpanna. Blanda samman gryn, grönsaker, olja, örter och citronsaft.


Kommentar:
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top