Barbros skaldjurspaj

Du behöver 75 g flytande margarin mjölkfritt 3 dl dinkelvetemjöl 1 dl vatten Äggstanning: 4 st ägg 1.5 dl matgrädde laktosfri 2 dl crème fraîche...


4 portioner

Du behöver

  • 75 g flytande margarin mjölkfritt
  • 3 dl dinkelvetemjöl
  • 1 dl vatten

Äggstanning:

4 st ägg
1.5 dl matgrädde laktosfri
2 dl crème fraîche laktosfri
1 krm salt kan hoppas över om skaldjuren är salta

Fyllning:

450 g skalade räkor väl avrunna
burk krabba (170 g)
0.5 dl dill klippt, färsk, fryst eller torkad från burk (mindre mängd av den torkade)
200 g ost grovriven

Gör så här

1
Värm margarinet. Rör ner mjölet lite i sänder och till sist vattnet. Det blir snabbt en deg som placeras i pajformen (24 centimeter i diameter) att svalna. Tryck därefter ut den i formen. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen.

2
Fördela fyllningen och häll äggstanningen över skaldjuren. Grädda i 200 graders ugnsvärme 30 minuter eller tills stanningen stelnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top