Du behöver
- 5 dl yoghurt naturell
- 1 dl dinkel, hela korn
- 1/2 dl rågkross
- 4 1/2 dl rågsikt
- 3 dl dinkelmjöl (fullkorn)
- 1 krm hel fänkål
- 1 krm hel anis
- 1 1/4 dl brödsirap
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
Gör så här
1
Häll yoghurten i en bunke, rör ner dinkelkorn och rågkross. Låt det stå svalt och väl täckt över natten.
2
Blanda nästa dag ihop samtliga ingredienser till en smet. Smörj en avlång brödform och klicka i smeten.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Grädda limpan på nedre falsen i 2–2 1/2 timme.
5
Ta limpan ur formen och låt den svalna under duk ett par timmar eller gärna över natten.