Hembakat grovbröd med yoghurt & kross

Du behöver 5 dl yoghurt naturell 1 dl dinkel, hela korn 1/2 dl rågkross 4 1/2 dl rågsikt 3 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1 krm hel...


1 portion

Du behöver

  • 5 dl yoghurt naturell
  • 1 dl dinkel, hela korn
  • 1/2 dl rågkross
  • 4 1/2 dl rågsikt
  • 3 dl dinkelmjöl (fullkorn)
  • 1 krm hel fänkål
  • 1 krm hel anis
  • 1 1/4 dl brödsirap
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt

Gör så här

1
Häll yoghurten i en bunke, rör ner dinkelkorn och rågkross. Låt det stå svalt och väl täckt över natten.

2
Blanda nästa dag ihop samtliga ingredienser till en smet. Smörj en avlång brödform och klicka i smeten.

3
Sätt ugnen på 150 grader.

4
Grädda limpan på nedre falsen i 2–2 1/2 timme.

5
Ta limpan ur formen och låt den svalna under duk ett par timmar eller gärna över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top