GI – Rotfruktspytt med kött

Du behöver 600 g tillagat nötkött rapsolja till stekning 100 g rotselleri 100 g morot 200 g zucchini 1 fänkål 1 gul lök 100 g...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g tillagat nötkött
  • rapsolja till stekning
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 200 g zucchini
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

1
1. Tärna köttet. Skala rotselleri och morot. Tärna selleri, morot och zucchini. Ansa fänkålen och tärna den. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Hacka persiljan.

2

3
2. Stek köttet i stekpanna med lite rapsolja. Låt köttet efterkoka i pannan med lite vatten. Lägg köttet åt sidan.

4

5
3. Fräs löken i rapsolja, sedan rotfrukterna och grönsakerna med champinjonerna sist. Blanda ned köttet. Krydda med salt och peppar och strö över persilja före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top