Örtpasta med musslor

Du behöver 4 portioner pasta vatten salt Örtsås: 1 gul lök 1–2 vitlöksklyftor 1 tsk olivolja 1 tsk fransk dragon 1 burk (2 dl) lätt-creme...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner pasta
  • vatten
  • salt
  • Örtsås:
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk fransk dragon
  • 1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
  • 1 msk kycklingfond eller ca 1/2 buljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 burk (360 g) musslor i lag

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Använd glutenfri specialpasta vid celiaki.

2
Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs alltsammans mjukt i olja i en kastrull.

3
Smula dragonen och tillsätt den tillsammans med creme fraiche och fond eller smulad tärningsbuljong. Låt såsen koka någon minut.

4
Smaksätt med citronsaft och grovt hackad basilika.

5
Låt musslorna rinna av väl.

6
Blanda ner den nykokta pastan i såsen. Bjud med musslorna, riven ost och en rejäl salladstallrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top