Du behöver
- 4 portioner pasta
- vatten
- salt
- Örtsås:
- 1 gul lök
- 1–2 vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk fransk dragon
- 1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
- 1 msk kycklingfond eller ca 1/2 buljongtärning
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 dl hackad färsk basilika
- 1 burk (360 g) musslor i lag
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Använd glutenfri specialpasta vid celiaki.
2
Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs alltsammans mjukt i olja i en kastrull.
3
Smula dragonen och tillsätt den tillsammans med creme fraiche och fond eller smulad tärningsbuljong. Låt såsen koka någon minut.
4
Smaksätt med citronsaft och grovt hackad basilika.
5
Låt musslorna rinna av väl.
6
Blanda ner den nykokta pastan i såsen. Bjud med musslorna, riven ost och en rejäl salladstallrik.