Du behöver
- 600 g kycklinglever
- 100 g champinjoner
- 1 st gul lök 100 g
- 1 msk smör eller olja
- 50 g katrinplommon
- 1 dl lättgrädde
- 1 tärning kalvbuljong
- 2 tsk stött rosépeppar
- 1 msk kinasoja
- salt vitpeppar
- 2.5 msk majsenaredning mörk
- 250 g gröna ärter
- 4 prt ris
- 250 g ärter tinade gröna
Gör så här
1
1 Dela levern. Halvera svampen. Klyfta löken och stek den i fettet på svag värme i stekgryta, sen svamp och lever på högre hetta.
2
3
2 Tillsätt plommonen, späd grytan med 4 deciliter vatten plus grädden. Smula i buljongtärningen och sjud upp under lock. Tillsätt stött rosépeppar, soja, salt och vitpeppar.
4
5
3 Red såsen och låt sjuda 5–10 minuter, tills levern är nätt och jämnt färdig. Rör i ärterna och servera kokt ris till grytan.