Kycklinglevergryta

Du behöver 600 g kycklinglever 100 g champinjoner 1 st gul lök 100 g 1 msk smör eller olja 50 g katrinplommon 1 dl lättgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglever
  • 100 g champinjoner
  • 1 st gul lök 100 g
  • 1 msk smör eller olja
  • 50 g katrinplommon
  • 1 dl lättgrädde
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 2 tsk stött rosépeppar
  • 1 msk kinasoja
  • salt vitpeppar
  • 2.5 msk majsenaredning mörk
  • 250 g gröna ärter
  • 4 prt ris
  • 250 g ärter tinade gröna

Gör så här

1
1 Dela levern. Halvera svampen. Klyfta löken och stek den i fettet på svag värme i stekgryta, sen svamp och lever på högre hetta.

2

3
2 Tillsätt plommonen, späd grytan med 4 deciliter vatten plus grädden. Smula i buljongtärningen och sjud upp under lock. Tillsätt stött rosépeppar, soja, salt och vitpeppar.

4

5
3 Red såsen och låt sjuda 5–10 minuter, tills levern är nätt och jämnt färdig. Rör i ärterna och servera kokt ris till grytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top