Potatiskroketter som tapas

Du behöver 5 prt potatismos fast, kallt Fyllning, se kommentar 1.5 dl vetemjöl 2 st ägg 1.5 dl veteströbröd osötat 1 l frityrolja Gör så...


25 portioner

Du behöver

  • 5 prt potatismos fast, kallt

Fyllning, se kommentar

1.5 dl vetemjöl
2 st ägg
1.5 dl veteströbröd osötat
1 l frityrolja

Gör så här

1
Blanda smaksättningen i moset. Forma avlånga bullar av ungefär 1 1/2 matsked mos vardera. Trilla dem i först mjöl, sedan uppvispat ägg och till slut ströbröd. (Vispa upp ett ägg i taget, det blir ganska mjöl-kletigt efter halva krokettsatsen.)

2
Hetta upp oljan till 180 grader i fritös eller gjutjärnsgryta (med hushållstermometer). Fritera cirka 6 kroketter i taget 4 minuter. Ta upp och låt rinna av på kökspapper. Serveras ljumma.


Kommentar:
Suverän användning av potatismosrest! Allra godast av mos du gjort själv, särskilt om en palsternacka eller två fått koka med potatisen. Till stekt kött eller quorn med svampsås. Som tapas eller snacks till ett glas finosherry.

Tips!
Blanda önskad fyllning i moset innan kroketterna formas: 2–3 matskedar tärnat stekt fläsk eller rostade mandelspån, 1–2 matskedar finhackad timjan eller persilja, 1 fintärnad röd chilifrukt, en handfull fräst svamp i småbitar, 1 deciliter grovriven morot.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top