Du behöver

  • 1 msk salt
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 12 krossade svartpepparkorn
  • ca 500 g benfri röding, 2–3 filéer med skinnet kvar
  • Citronmajonnäs:
  • 1 dl god majonnäs
  • det rivna skalet av 1 citron
  • 2 tsk pressad citron
  • Sallad
  • 1 liten gulbeta, strimlad eller råriven
  • 1 morot, strimlad eller råriven
  • 2 dl mangoldskott
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

1
Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under rödingfiléerna på ett fat. Låt stå i rumstemperatur en timme, täck över och ställ i kylen 8–10 timmar. Vänd några gånger under tiden. Blanda ihop ingredienserna till citronmajonnäs och sallad.

2
Skär upp rödingen och servera med tillbehören. Garnera med dill.


Kommentar:
(Livsmedelsverket rekommenderar att fisken ska ha varit djupfryst i 2 dygn.)