Du behöver
- 1 msk salt
- 1 1/2 msk strösocker
- 12 krossade svartpepparkorn
- ca 500 g benfri röding, 2–3 filéer med skinnet kvar
- Citronmajonnäs:
- 1 dl god majonnäs
- det rivna skalet av 1 citron
- 2 tsk pressad citron
- Sallad
- 1 liten gulbeta, strimlad eller råriven
- 1 morot, strimlad eller råriven
- 2 dl mangoldskott
- 1 tsk pressad citron
- 2 tsk olivolja
- salt
Gör så här
1
Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under rödingfiléerna på ett fat. Låt stå i rumstemperatur en timme, täck över och ställ i kylen 8–10 timmar. Vänd några gånger under tiden. Blanda ihop ingredienserna till citronmajonnäs och sallad.
2
Skär upp rödingen och servera med tillbehören. Garnera med dill.
(Livsmedelsverket rekommenderar att fisken ska ha varit djupfryst i 2 dygn.)