Tärnad sallad med honungsmajonnäs

Du behöver 1 äggula 1/2–1 tsk salt 1 tsk senap 1/2 tsk svartpeppar 1–1 1/2 dl olja 2 msk honung 2–3 krm paprikapulver 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 1 äggula
  • 1/2–1 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1–1 1/2 dl olja
  • 2 msk honung
  • 2–3 krm paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk saft från citron
  • 2 skalade, kokta och tärnade potatisar
  • ca 200 g rotselleri, tärnad och kokt
  • 1 morot, tärnad och kokt
  • 100 g haricots verts
  • 1 bit (200 g) gurka, tärnad
  • 1 äpple, tärnat

Gör så här

1
Rör ihop äggulan med salt, senap och svartpeppar. Tillsätt oljan i små portioner under vispning. Till sist tillsätts honungen.

2
Smaka av med paprika, kajenn och saft från citron. Blanda majonnäsen med alla övriga ingredienser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top