Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 st rödlök stor
- 800 g kokt potatis
- 2 st paprikor färgglada
- 4 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 50 g oliver urkärnade svarta
- 2 st burk tomatsardiner
- örtkrydda
Gör så här
1
1 Gnid insidan av en stor stekpanna med en kluven vitlöksklyfta. Värm till medelvärme med lite olja. Halvera löken och skiva grovt, fräs skivorna mjuka och ta upp.
2
3
2 Höj värmen och lägg grovskivad potatis och grova paprikabitar i pannan. Fördela löken ovanpå. Vispa samman äggen med 4 matskedar vatten, salt och peppar. Slå smeten i pannan, sänk till svag värme. Strö i oliverna och lägg på lock. Låt stå 5–10 minuter tills smeten stelnat.
4
5
3 Bena ur sardinerna och fördela dem på omeletten. Klipp kryddgrönt över.