Fyllda kycklingbröst med moghrabiah

Du behöver 3 dl moghrabiah 6 soltorkade tomater 1 liter (ca 400 g) fryst broccoli 1 msk (citron)olja (fling)salt 4 kycklingfiléer 4 skivor lufttorkad skinka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl moghrabiah
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 liter (ca 400 g) fryst broccoli
  • 1 msk (citron)olja
  • (fling)salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk (oliv)olja

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2 Koka mograbiahkornen i rikligt med lättsaltat vatten

4
i 15 minuter. Tillsätt grovt skurna tomater och broccoli. Koka drygt 5 minuter. Sila av. Droppa över olja, salta.

5

6
3 Gör kycklingen medan kornen kokar: Snitta filéerna längs med så de får en ficka. Stoppa en skinkskiva i varje filé, salta och peppra. Bryn i olja i panna 3–4 minuter. Efterstek i ugnen cirka 10 minuter. Serveras med salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top