Du behöver
- 3 dl moghrabiah
- 6 soltorkade tomater
- 1 liter (ca 400 g) fryst broccoli
- 1 msk (citron)olja
- (fling)salt
- 4 kycklingfiléer
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 msk (oliv)olja
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2 Koka mograbiahkornen i rikligt med lättsaltat vatten
4
i 15 minuter. Tillsätt grovt skurna tomater och broccoli. Koka drygt 5 minuter. Sila av. Droppa över olja, salta.
5
6
3 Gör kycklingen medan kornen kokar: Snitta filéerna längs med så de får en ficka. Stoppa en skinkskiva i varje filé, salta och peppra. Bryn i olja i panna 3–4 minuter. Efterstek i ugnen cirka 10 minuter. Serveras med salladen.