Du behöver
- Kalkon:
- 600 g kalkoninnerfilé
- 1 dl vitt vin
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 dl olivolja
- Garnityr:
- 1 dl gröna oliver, kärnfria, hackade
- 1/2 dl kapris
- 4–5 sardellfiléer, hackade
- det rivna skalet av 1/2 citron
- 2 msk hackad basilika
- Tomatsås:
- 5 tomater i bitar
- 1/2 gul lök, skivad
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk smör
- salt och svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 300 g pappardelle till kokning
Gör så här
1
Skär kalkoninnerfilén i 2 centimeter tjocka skivor, lägg dem i en plastpåse. Rör ihop vin, vitlök och olivolja. Marinera kalkonen i minst tre timmar.
2
Blanda ihop ingredienserna till garnityret.
3
Fräs tomater och lök i olivolja. Häll på vin och tomatpuré, koka sakta i 10 minuter. Mixa såsen med en stavmixer, och passera den genom en trådsil. Koka upp och vispa i smör samt krydda med salt, svartpeppar och socker.
4
Grilla eller stek kalkonmedaljongerna 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Servera med nykokt pappardelle, såsen och garnityret.