Kalkonmedaljonger med tomatsås och pappardelle

Du behöver Kalkon: 600 g kalkoninnerfilé 1 dl vitt vin 2 vitlöksklyftor, pressade 1/2 dl olivolja Garnityr: 1 dl gröna oliver, kärnfria, hackade 1/2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • Kalkon:
  • 600 g kalkoninnerfilé
  • 1 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl olivolja
  • Garnityr:
  • 1 dl gröna oliver, kärnfria, hackade
  • 1/2 dl kapris
  • 4–5 sardellfiléer, hackade
  • det rivna skalet av 1/2 citron
  • 2 msk hackad basilika
  • Tomatsås:
  • 5 tomater i bitar
  • 1/2 gul lök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 300 g pappardelle till kokning

Gör så här

1
Skär kalkoninnerfilén i 2 centimeter tjocka skivor, lägg dem i en plastpåse. Rör ihop vin, vitlök och olivolja. Marinera kalkonen i minst tre timmar.

2
Blanda ihop ingredienserna till garnityret.

3
Fräs tomater och lök i olivolja. Häll på vin och tomatpuré, koka sakta i 10 minuter. Mixa såsen med en stavmixer, och passera den genom en trådsil. Koka upp och vispa i smör samt krydda med salt, svartpeppar och socker.

4
Grilla eller stek kalkonmedaljongerna 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Servera med nykokt pappardelle, såsen och garnityret.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top