Kalkonwok med nudlar

Du behöver 500 g kalkon bröst eller innerfilé, strimlad 2 tsk sambal oelek 2 st pressade vitlöksklyftor 4 msk sesamolja 4 msk rapsolja 2 +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalkon bröst eller innerfilé, strimlad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk sesamolja
  • 4 msk rapsolja 2 + 2 msk till wokning
  • 2 st morötter i stavar
  • 1 st paprika röd i bitar
  • 1 st paprika gul i bitar
  • 1 st rödlök skivad
  • 0.5 st blomkålshuvud i buketter
  • 0.5 st zucchini i bitar
  • 1 st broccoli i buketter
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk honung
  • 2 st lime saften från
  • 2 tsk ingefära hackad + salt
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 msk sesamfrön svarta
  • 300 g äggnudlar till servering

Gör så här

1
Marinera kalkonköttet i sambal oelek, vitlök och sesamolja i minst en timme.

2
Woka köttet i rapsolja i 3–4 minuter, salta. Lägg upp på ett fat. Gör rent pannan och häll i ny olja. Woka grönsakerna i ny olja, börja med de hårda som morötter, paprika, lök och avsluta med zucchini och broccoli. Någonstans däremellan slänger du i blomkålen. Blanda i kalkon, smaksätt med soja, fisksås, honung, lime, ingefära och salt.

3
Vänd i koriander och sesamfrön, servera med nykokta äggnudlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top