Du behöver
- 500 g kalkon bröst eller innerfilé, strimlad
- 2 tsk sambal oelek
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 4 msk sesamolja
- 4 msk rapsolja 2 + 2 msk till wokning
- 2 st morötter i stavar
- 1 st paprika röd i bitar
- 1 st paprika gul i bitar
- 1 st rödlök skivad
- 0.5 st blomkålshuvud i buketter
- 0.5 st zucchini i bitar
- 1 st broccoli i buketter
- 0.5 dl soja
- 2 msk fisksås
- 2 msk honung
- 2 st lime saften från
- 2 tsk ingefära hackad + salt
- 1 dl hackad koriander
- 2 msk sesamfrön svarta
- 300 g äggnudlar till servering
Gör så här
1
Marinera kalkonköttet i sambal oelek, vitlök och sesamolja i minst en timme.
2
Woka köttet i rapsolja i 3–4 minuter, salta. Lägg upp på ett fat. Gör rent pannan och häll i ny olja. Woka grönsakerna i ny olja, börja med de hårda som morötter, paprika, lök och avsluta med zucchini och broccoli. Någonstans däremellan slänger du i blomkålen. Blanda i kalkon, smaksätt med soja, fisksås, honung, lime, ingefära och salt.
3
Vänd i koriander och sesamfrön, servera med nykokta äggnudlar.