Pastasallad med ost och ärter

Du behöver 300 g (torr) fullkornspasta 100 g frysta sockerärter 100 g småtomater 1 salladslök, tunt skivad 1/2 dl keso 1 1/2 msk finskuren salvia...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g (torr) fullkornspasta
  • 100 g frysta
  • sockerärter
  • 100 g småtomater
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1/2 dl keso
  • 1 1/2 msk finskuren salvia
  • 3/4 dl riven parmesan
  • Sås:
  • 250 g hummus
  • 2 msk (citron)olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.

2

3
2 Lägg sockerärterna i kokande saltat vatten, koka 2 minuter. Spola kallt, låt droppa av. Skölj och dela tomaterna. Blanda pasta, ärter, tomat, salladslök, keso, salvia och ost.

4

5
3 Rör samman ingredienserna till såsen och servera den att skeda på salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top