Pot au feu på rimmad kalkon

Du behöver 3 1/2 dl salt 1/2 msk salpeter 3 liter vatten 2 kalkonklubbor à ca 900 g 1 gul lök, skivad 2 morötter, skivade...


4 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl salt
  • 1/2 msk salpeter
  • 3 liter vatten
  • 2 kalkonklubbor à ca 900 g
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 morötter, skivade
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • några kvistar timjan/1 tsk torkad
  • Senapskräm:
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • Grönsaker till servering:
  • 4 potatisar i bitar
  • 2 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 1/2 kålrot i bitar
  • 1/2 rotselleri i bitar
  • 1/2 purjolök i grova skivor

Gör så här

1
Rimning: Rör ut salt och salpeter i vattnet. Lägg i kalkonklubborna i saltlaken och ställ kallt i 2 dygn.

2

3
Kokning: Spola av klubborna i kallt vatten, lägg i en stor kastrull. Täck med vatten. Koka upp, skumma väl, lägg i lök, morötter, lagerblad, vitpeppar och timjan. Koka sakta

4
i cirka 50 minuter. Spara buljongen.

5

6
Senapskräm: Blanda creme fraiche med grovkornig dijonsenap.

7

8
Grönsaker: Lägg rotsakerna i en kastrull. Sila över kalkonbuljongen och koka i 12–15 minuter. Låt purjon koka med de sista 3 minuterna.

9

10
Ta bort skinnet från klubborna, skär upp köttet. Servera med grönsaker, buljong och senapskräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top