Du behöver
- Bönsallad:
- 100 g haricots verts
- 1 burk vita bönor, sköljda (250 g)
- 1 burk kidneybönor, sköljda (250 g)
- 1/2 rödlök, skivad
- 1/2 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk hackad persilja
- salt och svartpeppar
- Dijonsenapssås:
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk konc kycklingfond
- 2 dl mellangrädde, 27 %
- 1 msk majsenaredning
- 1 msk ljus dijonsenap
- salt
- peppar
- Kalkon:
- 2 msk hel svartpeppar
- 600 g kalkoninnerfilé
- salt
- rapsolja till stekning
- klyftpotatis till servering
Gör så här
1
Koka haricots vertsen i 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vänd ihop med övriga ingredienser.
2
3
Dijonsenapssås:
4
Fräs lökarna i smör utan att de får färg. Häll på vin, vatten, fond och mellangrädde. Koka ihop i 7–8 minuter, red av. Smaka av med senap, salt och peppar.
5
6
Kalkon:
7
Mortla svartpepparn. Klappa in den runt om filéerna, salta. Bryn filéerna i het panna med rapsolja, efterstek i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Innertemperaturen ska vara 67 grader. Skiva köttet, servera med senapssås, bönsallad och klyftpotatis om du vill.