Svartpepparstekt kalkonfilé med bönor och dijonsenapssås

Du behöver Bönsallad: 100 g haricots verts 1 burk vita bönor, sköljda (250 g) 1 burk kidneybönor, sköljda (250 g) 1/2 rödlök, skivad 1/2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • Bönsallad:
  • 100 g haricots verts
  • 1 burk vita bönor, sköljda (250 g)
  • 1 burk kidneybönor, sköljda (250 g)
  • 1/2 rödlök, skivad
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och svartpeppar
  • Dijonsenapssås:
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 dl mellangrädde, 27 %
  • 1 msk majsenaredning
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • Kalkon:
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 600 g kalkoninnerfilé
  • salt
  • rapsolja till stekning
  • klyftpotatis till servering

Gör så här

1
Koka haricots vertsen i 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vänd ihop med övriga ingredienser.

2

3
Dijonsenapssås:

4
Fräs lökarna i smör utan att de får färg. Häll på vin, vatten, fond och mellangrädde. Koka ihop i 7–8 minuter, red av. Smaka av med senap, salt och peppar.

5

6
Kalkon:

7
Mortla svartpepparn. Klappa in den runt om filéerna, salta. Bryn filéerna i het panna med rapsolja, efterstek i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Innertemperaturen ska vara 67 grader. Skiva köttet, servera med senapssås, bönsallad och klyftpotatis om du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top