Du behöver
- olivolja
- 1 stor purjolök, skivad
- 1 (ca 200 g) zucchini, i mindre bitar
- 12 dl vatten
- 2–3 grönsaksbuljongtärningar
- 1 burk (400 g) cannellinibönor, sköljda, avrunna
- ca 35 g glasnudlar (av mungbönsmjöl)
- 3 tomater, urkärnade och strimlade
- salt, svartpeppar
- Pesto:
- 1 näve basilikablad, hackade
- 25 g pistagenötter, hackade
- 25 g parmesan, riven
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Hetta upp oljan och bryn purjolök och zucchini.
2
Tillsätt vatten, buljongtärningar, bönor och nudlar. Småkoka cirka 10 minuter. Tillsätt tomater. Hetta upp, och smaka av med salt och peppar.
3
Rör ihop ingredienserna till peston.