Grönsakssoppa med basilikapesto

Du behöver olivolja 1 stor purjolök, skivad 1 (ca 200 g) zucchini, i mindre bitar 12 dl vatten 2–3 grönsaksbuljongtärningar 1 burk (400 g) cannellinibönor,...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • olivolja
  • 1 stor purjolök, skivad
  • 1 (ca 200 g) zucchini, i mindre bitar
  • 12 dl vatten
  • 2–3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk (400 g) cannellinibönor, sköljda, avrunna
  • ca 35 g glasnudlar (av mungbönsmjöl)
  • 3 tomater, urkärnade och strimlade
  • salt, svartpeppar
  • Pesto:
  • 1 näve basilikablad, hackade
  • 25 g pistagenötter, hackade
  • 25 g parmesan, riven
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Hetta upp oljan och bryn purjolök och zucchini.

2
Tillsätt vatten, buljongtärningar, bönor och nudlar. Småkoka cirka 10 minuter. Tillsätt tomater. Hetta upp, och smaka av med salt och peppar.

3
Rör ihop ingredienserna till peston.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top