Morotskaka

Du behöver 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1.5 dl solrosolja 3 st ägg 2.5 st morötter finrivna 100 g hasselnötter och/eller valnötter, grovt hackade...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1.5 dl solrosolja
  • 3 st ägg
  • 2.5 st morötter finrivna
  • 100 g hasselnötter och/eller valnötter, grovt hackade
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt

Till formen:

smör ströbröd

Glasyr:

300 g philadelphiaost
1.5 dl florsocker
3.5 msk saft från lime

Gör så här

1
Vispa sockersorterna med oljan. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt morötter, nötter och till sist mjölet blandat med bakpulver, kanel,

2
bikarbonat och salt. Häll i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i 175 grader i 30–35 minuter. Rör ihop glasyren och bre över kakan. Dekorera med färggrant skumgodis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top