Rotraka med pancetta och chutney

Du behöver 8–12 skivor pancetta eller bacon 1 nypa lätt stötta kumminfrön 1 morötter 1 palsternacka 5 potatisar 3/4 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 8–12 skivor pancetta eller bacon
  • 1 nypa lätt stötta kumminfrön
  • 1 morötter
  • 1 palsternacka
  • 5 potatisar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar chutney
  • 1/2 msk klippt persilja

Gör så här

1
Stek pancetta eller bacon halvknaprigt med kummin i torr, varm stekpanna, låt rinna av på papper.

2
Skala och grovriv rötter och potatis, blanda i pyts med salt och peppar. Stek 4–8 “plättar” med kryddat rotriv i fläskflottet, cirka 5 minuter på varje sida.


Kommentar:
Tips!
Kan göras i förväg och värmas 5 minuter i het ugn.
Servera rotrakorna med baconet och chutney, upplagt som portioner. Strö på persilja före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top