Tonfisk med dillfröslungade tomater

Du behöver 200 g pasta, av valfri sort 2 färska tomater, tärnade 10 svarta oliver 1 salladslök, strimlad 1 msk dillfrö 1 tsk salt 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g pasta, av valfri sort
  • 2 färska tomater, tärnade
  • 10 svarta oliver
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 msk dillfrö
  • 1 tsk salt
  • 1/2 citron, pressad
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • Tillbehör:
  • färskt bröd

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Blanda tomater, oliver, salladslök med dillfrö och salt i en rymlig bunke.

3
Pressa citronen över majonnäsen i en liten skål. Rör om och blanda ner citronmajonnäsen i den nykokta och avrunna pastan.

4
Placera pastan på tallrikar, toppa med tonfisk och salladen på de dillfröslungade tomaterna och servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top