Biff Tijuana-sallad

Du behöver 400g nötfärs 2 msk inlagd jalapeno, finhackad 1 ägg 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 1 msk olivolja 1 isbergssalladshuvud, finstrimlat 12 cocktailtomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400g nötfärs
  • 2 msk inlagd jalapeno, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 isbergssalladshuvud, finstrimlat
  • 12 cocktailtomater
  • 1 burk majs
  • 1 rödlök, hackad
  • 8 peperoni
  • Tillbehör:
  • hot sauce eller salsasås
  • på burk
  • gräddfil

Gör så här

1
Blanda nötfärsen med jalapenos, ägg och kryddor.

2
Forma färsen till fyra biffar och stek dem helt igenom i olivolja på medelvärme.

3
Skölj sallad och grönsaker och lägg upp på en tallrik.

4
Placera biffarna över salladen och toppa med såserna. Servera med tortillabröd för att få tillräckligt med energi.


Kommentar:
Inlagda jalapenos är en personlig favorit. Efter 90-talets tex-mex-trend återfinns sådana i de flesta livsmedelsbutiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top