Mexbiffar med salsafylld squash

Du behöver 1 gul lök 1/4 paprika 3-4 kvistar persilja 300 g bland- eller nötfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1/2 tsk curry 1-2 krm...


2 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1/4 paprika
  • 3-4 kvistar persilja
  • 300 g bland- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk curry
  • 1-2 krm svartpeppar
  • olja till stekning
  • Salsafylld squash:
  • 1 (ca 400 g) squash
  • 3-4 msk salsasås
  • 1 1/2-2 dl riven hårdost, lagrad mer än 3 månader, t.ex. grevé

Gör så här

1
Skala löken. Finhacka lök, paprika och persilja. Blanda färs, ägg, salt och kryddor. Tillsätt lök, paprika och persilja. Rör tills allt är väl blandat.

2
Forma runda biffar. Stek biffarna i olja tills de är helt genomstekta. Dela squashen på längden. Gröp ur den en aning med en sked. Fyll fördjupningen med salsasås.

3
Strö på rikligt med riven ost. Stek mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme 25-30 minuter.


Kommentar:
Det här är en laktosfri rätt. Hårdost som är lagrad mer än
3 månader innehåller endast försumbara mängder laktos.
Därför är hårdost en extra viktig kalciumkälla när man inte tål mjölk. 1 skiva ost ger 75-85 mg kalcium.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top