Du behöver
- 1 gul lök
- 1/4 paprika
- 3-4 kvistar persilja
- 300 g bland- eller nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk curry
- 1-2 krm svartpeppar
- olja till stekning
- Salsafylld squash:
- 1 (ca 400 g) squash
- 3-4 msk salsasås
- 1 1/2-2 dl riven hårdost, lagrad mer än 3 månader, t.ex. grevé
Gör så här
1
Skala löken. Finhacka lök, paprika och persilja. Blanda färs, ägg, salt och kryddor. Tillsätt lök, paprika och persilja. Rör tills allt är väl blandat.
2
Forma runda biffar. Stek biffarna i olja tills de är helt genomstekta. Dela squashen på längden. Gröp ur den en aning med en sked. Fyll fördjupningen med salsasås.
3
Strö på rikligt med riven ost. Stek mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme 25-30 minuter.
Det här är en laktosfri rätt. Hårdost som är lagrad mer än
3 månader innehåller endast försumbara mängder laktos.
Därför är hårdost en extra viktig kalciumkälla när man inte tål mjölk. 1 skiva ost ger 75-85 mg kalcium.